Skip to main content
Topic: [1.0.10] Some topics never manage to be marked as read (Read 3307 times) previous topic - next topic
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

[1.0.10] Some topics never manage to be marked as read

Random topics on our forum will fail to be marked as read in my user account, regardless of if I open them or not. The only way to mark them as read is to click the "Mark these messages as read" button on the topic listing page, until the next time someone posts in one of these topics. Is this a known bug in the 1.0.x line?

Re: [1.0.10] Some topics never manage to be marked as read

Reply #1
Can confirm this in 1.1 on php7 as well.

Re: [1.0.10] Some topics never manage to be marked as read

Reply #2
Random behaviours are very seldom truly random.
There is for sure some common pattern, unfortunately, the only one that can find it it's you that is reporting the issue.

First of all try to identify these topics and see what they may have in common, then if you don't see anything, try posting some example topics here and the exact procedure you are following (I know it sounds dumb, but describe exactly what you do makes a lot of difference in triaging and debugging. ;)
Bugs creator.
Features destroyer.
Template killer.

Re: [1.0.10] Some topics never manage to be marked as read

Reply #3
Not sure what commonality exists. There are two topics that do this anytime there is a new post by any member.  I can post links if ya like.

Re: [1.0.10] Some topics never manage to be marked as read

Reply #4
Found it. This behavior exists if you Unwatch a topic.   ;)

Re: [1.0.10] Some topics never manage to be marked as read

Reply #5
ohh... now that's a good catch!
Will look into it.
Bugs creator.
Features destroyer.
Template killer.

Re: [1.0.10] Some topics never manage to be marked as read

Reply #6
hmm...
I tried:
1) user 1 clicks "unwatch" on a topic,
2) user 2 posts a new message in the topic,
3) user 1 visits that topic,
For me is marked as read.

Can you describe exactly how to reproduce the issue, please?
Bugs creator.
Features destroyer.
Template killer.

Re: [1.0.10] Some topics never manage to be marked as read

Reply #7
Huh. Sorry eman, that's all I have at the moment. I'll try moar troubleshooting and get back.

Re: [1.0.10] Some topics never manage to be marked as read

Reply #8
Following the process you described triggers the behavior. Can't find what's different. :-X

Re: [1.0.10] Some topics never manage to be marked as read

Reply #9
@emanuele 1.0 or 1.1?

Re: [1.0.10] Some topics never manage to be marked as read

Reply #10
Theme has no effect. Caching (apcu on php7) disabled and cleared does not matter. Membergroup isn't the problem. Ideas to try?

Re: [1.0.10] Some topics never manage to be marked as read

Reply #11
@live627 I tried both.

@badmonkey hmm... at the moment not much.
Do you have notifications on?
Events?
Pinned?
Addons installed?
Can you send me a couple of examples? (Or post them here.)
Bugs creator.
Features destroyer.
Template killer.

Re: [1.0.10] Some topics never manage to be marked as read

Reply #12
Notifications yes, events no, pinned no.

Addons;
Attachment image resize
Bookmarks
Giggle Member map
Simple Ads

For examples, do you want pix or links?

This happens on both of my larger boards. Both use the same setup and addons. Haven't tested on the smaller ones.

Re: [1.0.10] Some topics never manage to be marked as read

Reply #13
Links would be better.
Bugs creator.
Features destroyer.
Template killer.