Skip to main content
Topic: Theme uploaded to server will not install (Read 460 times) previous topic - next topic
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Theme uploaded to server will not install

..As the title says, it seems Elkarte won't detect a folder on the server with a uploaded theme. Zipping  the same theme files works fine though. What happens is that a new "theme[xx]" will be installed instead. Tested a few times now, happens every time on Elkarte 1.1.6.

Re: Theme uploaded to server will not install

Reply #1
..As the title says, it seems Elkarte won't detect a folder on the server with a uploaded theme. Zipping  the same theme files works fine though. What happens is that a new "theme[xx]" will be installed instead. Tested a few times now, happens every time on Elkarte 1.1.6.

Do you have the theme information file? I had a few issues when that was missing for me.

Re: Theme uploaded to server will not install

Reply #2
Code: [Select]
?xml version="1.0"?>
<theme-info xmlns="http://www.elkarte.net/xml/theme-info" xmlns:elk="http://www.elkarte.net/">
<!-- For the id, always use something unique - put your name, a colon, and then the package name. -->
<id>bloc:cubik</id>
<version>1.1.6</version>
<!-- Theme name, used purely for aesthetics. -->
<name>Cubik</name>
<!-- Author: your email address or contact information. The name attribute is optional. -->
<author name="Bjoern H Kristiansen">post@bhkristiansen.com</author>
<!-- Website... where to get updates and more information. -->
<website>http://www.yourdomain.tld/</website>
<!-- Template layers to use, defaults to "html,body". -->
<layers>html,body</layers>
<!-- Templates to load on startup. Default is "index". -->
<templates>index</templates>
<!-- Base this theme off another? Default is blank, or no. It could be "default". -->
<based-on></based-on>
</theme-info>

Re: Theme uploaded to server will not install

Reply #3
Is the theme in the installed theme list in the database? I don’t think Elkarte auto detect’s themes if the folder is there and it’s not been told about it.

Re: Theme uploaded to server will not install

Reply #4
Its not when I add to the pre-filled theme path and press "install", then it just takes whatever is in the naming column underneath. I am assuming Elkarte does the same as SMF, so it should pick up if the path is added to(the Cubik name in my case).

Re: Theme uploaded to server will not install

Reply #5
I just tried these steps (with your theme.xml file just to make sure its was fine as well) and it seemed to work.

1) Uploaded a new directory under the themes folder
2) navigated to the standard manage and install theme area
3) used "From a directory on the host server:" and entered the path
4) clicked install and the yes I'm sure nag ... and it was added as expected.

Is this what is failing for you?
Be safe, Be kind, Happy Programing

Re: Theme uploaded to server will not install

Reply #6
Yes, for some reason it just ignored the path. I'll retry just to confirm ..it might be something on my system.

Re: Theme uploaded to server will not install

Reply #7
Strange ... I'll take a look at the code and see if there are some specific bail-out / fail reasons (other then standard server permission issues.)  
Be safe, Be kind, Happy Programing