ElkArte Community

Elk Development => Bug Reports => Topic started by: Jorin on December 11, 2015, 07:15:28 am

Title: SCeditor bug handling bbcode inside code tags
Post by: Jorin on December 11, 2015, 07:15:28 am
I never understood why BBC has to be like that:

Code: [Select]
[b][i]text[/i][/b]

...and can't be like that:

Code: [Select]
[b][i]text[/b][i][i][/i]


Can't the editor (or what's so ever is responsible for this) look for the ending code, wherever it stands? I as human can think like this:

"Oh, there's a [b], let's keep this in mind. Oh, there's a [i] know, let's keep this in mind too. Oh, now [b] is closed with an [/b], but [i] is still open, so the text should now be only italic. Oh, there's the [/i], back to normal text now."

Can't the editor?

Would be much easier for users working with BBC if there could be more flexibility.  O:-)
[/b][/i]
Title: Re: SCeditor bug handling bbcode inside code tags
Post by: Jorin on December 11, 2015, 07:17:54 am
Wahhhh!! What happened!?!?  :o  My edit has corrupted my post!  :o  >:(

Click on edit of my post please, it's funny! Most of the text shown above is missing then. Grrrr!
Title: Re: SCeditor bug handling bbcode inside code tags
Post by: emanuele on December 11, 2015, 08:07:03 am
Looks like SCEditor doesn't like that much unmatched codes. :-\
Use the quick edit for the moment. I can't guess right now if the problem is due to a bug in the editor or a problem with some code we added.
Title: Re: SCeditor bug handling bbcode inside code tags
Post by: wintstar on December 11, 2015, 08:35:20 am
Quote
Click on edit of my post please, it's funny! Most of the text shown above is missing then. Grrrr!
 This was already present before BBC Parsing. This happens from time to time even in SMF 2.0.11. I think that this is due to Firefox.
Title: Re: SCeditor bug handling bbcode inside code tags
Post by: Jorin on December 11, 2015, 08:35:28 am
I didn't wrote any unmatched BBCode outside the code block. I don't know why the editor has problems with my post and inserted the lot of [i] in my code block.  :o  Before my edit my post was okay, after that it wasn't.  :o  I thought all inside the code block will not be interpreted?

I don't have a quick edit button here. I only can click "more" "modify".  :(

This was already present before BBC Parsing. This happens from time to time even in SMF 2.0.11. I think that this is due to Firefox.

I used IE for this post.  ;)
Title: Re: SCeditor bug handling bbcode inside code tags
Post by: wintstar on December 11, 2015, 08:46:31 am
With Internet Explorer I'm hardly walk. Firefox is just a guess on my part.
Title: Re: SCeditor bug handling bbcode inside code tags
Post by: emanuele on December 11, 2015, 02:24:23 pm
I thought all inside the code block will not be interpreted?
Bugs do exist. ;)
Title: Re: SCeditor bug handling bbcode inside code tags
Post by: emanuele on December 11, 2015, 02:39:06 pm
Reported at:
https://github.com/samclarke/SCEditor/issues/493
Title: Re: SCeditor bug handling bbcode inside code tags
Post by: Flavio93Zena on December 17, 2015, 11:41:53 pm
Looks like he wasn't happy about the report, it basically fell into the ocean
Title: Re: SCeditor bug handling bbcode inside code tags
Post by: Spuds on December 18, 2015, 03:08:19 am
I can't get it to do it either, so not sure whats up ....
Title: Re: SCeditor bug handling bbcode inside code tags
Post by: Flavio93Zena on December 18, 2015, 08:01:52 am
I hope @Jorin can help then ;)
Title: Re: SCeditor bug handling bbcode inside code tags
Post by: Jorin on December 18, 2015, 08:07:22 am
Do you really want me to try to reproduce it?  ;)
Title: Re: SCeditor bug handling bbcode inside code tags
Post by: Flavio93Zena on December 18, 2015, 07:14:15 pm
Do you really want me to try to reproduce it?  ;)
Yes :D