ElkArte Community

Elk Development => Bug Reports => Exterminated Bugs => Topic started by: kode54 on December 08, 2018, 01:09:40 am

Title: [1.1.5] Generates invalid Sphinx Search configuration
Post by: kode54 on December 08, 2018, 01:09:40 am
As of version 1.1.5, Sphinx search has stopped working, and attempting to generate a configuration produces an invalid configuration file.

Code: [Select]
ERROR: named section: expected name, got '/' in /etc/sphinx/sphinx.conf line 1

I see it's using full Unix pathnames as section names now, for some reason.

E: Ah, it appears to default the search index prefix to "/var/lib/sphinx", and doesn't save it if I change it to something else.
Title: Re: [1.1.5] Generates invalid Sphinx Search configuration
Post by: Spuds on December 08, 2018, 03:21:24 am
Likely something I did ... our the new settings class, or both.

I know I tweaked the default Sphinx config as the valid config values change with every Sphinx release so I tried to keep it somewhat "current".  The default config is a starting point and can always be tweaked as needed by a site.  Anyway glad you have it sorted, I'll take a look and see whats up as well,
Title: Re: [1.1.5] Generates invalid Sphinx Search configuration
Post by: Spuds on December 12, 2018, 03:10:39 am
Looks like that was a template error, it was showing the index_data path in the index_prefix field.

I also tweaked the behavior a bit.  It used to be that if you change the form fields and hit create index, it would use the old values ... the create config would not use the new values until you hit save.   I feel that was a bit confusing so made it save the form values as part of the create config.
Title: Re: [1.1.5] Generates invalid Sphinx Search configuration
Post by: ahrasis on March 27, 2019, 02:55:36 pm
I don't think this is a bug issue but more like server issue. I will move this to exterminated but feel free to move back here if I am wrong.
Title: Re: [1.1.5] Generates invalid Sphinx Search configuration
Post by: emanuele on March 27, 2019, 07:29:11 pm
It is a bug because Elk provides a config file for Sphinx, but judging from what @Spuds wrote, it seems it was already fixed.
Title: Re: [1.1.5] Generates invalid Sphinx Search configuration
Post by: Spuds on March 28, 2019, 12:26:54 am
I'll have to check if I put this in 1.1.6 or just 2.0 ..... I'm thinking 2.0 and I'll have to back port some parts of it!
Title: Re: [1.1.5] Generates invalid Sphinx Search configuration
Post by: Spuds on March 28, 2019, 12:31:36 am
WooHoo ... I did fixed this one in 1.1.6 ... https://github.com/elkarte/Elkarte/issues/3265
Title: Re: [1.1.5] Generates invalid Sphinx Search configuration
Post by: emanuele on March 29, 2019, 10:43:31 pm
YAY! :D