Skip to main content
Topic: Anyone running ElkArte in XAMPP? (Read 2136 times) previous topic - next topic
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Re: Anyone running ElkArte in XAMPP?

Reply #15
I'm experiencing the same problem (using 1.1.6). Interestingly, if after step 4 you go to http://localhost/elkarte/, it will take you to the upgrade screen and you can sort of complete the setup process, but there will be no admin user on the forum.

FYI: The procedure I followed is, I made a folder in xampp/htdocs called "elkarte" and copied the ElkArte install files into it, then went to http://localhost/elkarte/. Is this the proper way to do it? I'm a bit of a n00b when it comes to these things.

Re: Anyone running ElkArte in XAMPP?

Reply #16
In the last screen, there is a quite visible (but apparently not enough visible) warning you to delete the "install" directory with a checkbox to tick that usually does it for you. But if it fails, you are sent back to "upgrade" (that is technically not wrong, but neither correct).
So what you have to do is to delete the directory named "install" present inside the elkarte one.
Bugs creator.
Features destroyer.
Template killer.

Re: Anyone running ElkArte in XAMPP?

Reply #17
I don't get to the screen where it gives that warning. Attached is the last screen I see, then it gives a blank white screen.

I tried deleting the "install" directory anyway and going to http://localhost/elkarte/, but then it gives me the following error on an unstyled and otherwise empty screen: "Table 'elkarte.elkarte_settings' doesn't exist". (And looking in phpMyAdmin, it is indeed accurate. It seems like the other database tables exist, though.)

Thanks for trying to help, though.

Re: Anyone running ElkArte in XAMPP?

Reply #18
Good news: I decided to give WampServer a try instead and it went off without a hitch. 8) Wonder what the deal with XAMPP was though.

Re: Anyone running ElkArte in XAMPP?

Reply #19
Way back when I used XAMPP I often ran into issues with software.  I'm not sure what the deal was but it always gave me some level of grief.   After XAMPP I moved to Wamp and it was much better for me. 

These days I use a vagrant + virtualbox combo.  That is probably a bit much for most folks, but it helps me with all of the various setups that I have to check and work on.
Squish squish. squish, squish, squish.
Find a bug,
Make a wish.

 

Re: Anyone running ElkArte in XAMPP?

Reply #20
A new approach is may be to use windows subsystem linux (wsl) which should work great now compared to its previous version.